Twickel College Hengelo

Twickel College Hengelo (2014-2016)

Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate, Jeroen Baijens, Harm Freymuth

Bij de nieuwbouw van het Twickel College Hengelo is naar voorstel van AHH de vloer, de constructie en dakliggers van het oude gebouw gehandhaafd, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Het gebouw bestaat grotendeels uit één laag, alleen boven de centrale hal is een tweede bouwlaag gemaakt. De bestaande sporthal blijft gehandhaafd en is gerenoveerd.

Het gebouw ligt niet alleen in het groen, maar het groen wordt ook binnen doorgezet. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een groot en licht atrium, waarin de leerlingen in een kas-achtige omgeving kunnen samenkomen.

Dit centrale groene plein heeft veel weg van een glooiend landschap. In de vijf appendices, met elk een eigen thema, bevinden zich besloten lokalen en open werkplekken.

Adres

Woolderesweg 130, 7555 LC Hengelo

Bruto vloeroppervlakte

9.213 m2

Opdrachtgever

Twickel College Hengelo