Villa amsterdam

Villa amsterdam (2006-2009)

Laurens Jan ten Kate, Harm Freymuth, Oscar Backus

De bewoners van een antroposofische villa uit de jaren vijftig wilden hun woning vergroten. Zij wilden meer ruimte, veel licht, een warme uitstraling en behoud van het bijzondere karakter van de villa. In de oude situatie bestond het verbindingsstuk tussen woonkamer en slaapvleugel uit één laag waarin de oude keuken zich bevond. AHH maakte een bouwplan waarbij het verbindingsstuk werd afgebroken en vervolgens in twee lagen weer opgebouwd. Ook is er een aanbouw aan de slaapvleugel gekomen. De woonkamer in antroposofische stijl en het oude deel van de slaapvleugel zijn gerenoveerd. In het nieuwe deel van huis zijn grote raampartijen gerealiseerd. Lees verder in het artikel 'Antroposofische Villa' van het magazine Intern van de BNI. Het interieurontwerp is verzorgd door Babs Appels.